Pups

27 november 2019

De baasjes van de pups uit het 2e nest hebben ons de afgelopen maanden nog wat foto’s gestuurd. Deze staan hieronder met tussen haakjes de naam op de stamboom. Fijn om te horen dat het allemaal heel goed met ze gaat.

Pip (Claartje)

 

Moos (Cees)

 

de 2 Lotjes (Coco, onder en Cilla)…bij een toevallige ontmoeting…

 

Freddy (Catootje)

 

Bram (Carel)

 

Cobus

 

20 augustus 2019

De pups zijn inmiddels al weer ruim een week ‘uitgevlogen’ naar hun nieuwe baasjes. Iedereen is nog steeds superblij met hun nieuwe hondje en ze doen het allemaal heel goed. Cees heet nu Moos, Carel heet Bram, Claartje heet Pip, Catootje heet Freddy, Cilla heet Lotje, Coco heet Lot en Cobus heet gewoon nog Cobus. Hieronder staan wat foto’s van de pups die zijn ingestuurd door de nieuwe baasjes.

Bram

Freddy en Cobus (rechts) wonen dicht bij elkaar….

Cobus

Moos

Freddy naast haar vriendin Suus

Lotje neemt haar gemak…

Pip

Lot(je) (Coco) gek op duiven??????

7 augustus 2019

Voordat de pups uitvliegen naar hun nieuwe baasjes zijn ze vandaag nog 1 keer op de foto gegaan. Het idee was om ze allemaal samen met Fiep op de foto te zetten maar dat bleek een onmogelijke opgave. Dan zat de een weer andersom of liep weg en dan de ander…Daarom maar afzonderlijk maar wel steeds samen met moeder Fiep (met dank aan Henk Beek voor het fotowerk).

 

31 juli 2019

 

Gisteren zijn we met de pups naar het park geweest (met dank aan Henk, Joke en Mark). Ze hebben daar andere mensen en andere honden ontmoet. Ze vonden het best spannend.

pups in het park

 

23 juli 2019

Vandaag is de Raad van Beheer op bezoek geweest en zijn alle pups gechipt en is DNA-afgenomen. Deze gegevens worden te zijner tijd vermeld op de stamboom. Vrijdag zijn de pups precies 6 weken en gaan ze naar de dierenarts voor de eerste inenting en een gezondheidscheck. De pups ontwikkelen zich nog steeds heel goed. Het worden al echte ‘ruwhaartjes’. We hebben de buitenren geheel beschermd tegen de zon zodat de pups de komende dagen geen last zullen hebben van de warmte. Komend weekend worden alle ‘kopjes’ gefotografeerd en natuurlijk zullen deze dan ook hier te zien zijn.

Hieronder nog wat beelden van het ‘buitenspelen’

spelen 1

spelen 2

14 juli 2019

Een paar dagen geleden hebben de pups wat meer ruimte gekregen. De werpkist wordt nu vooral als slaapplek gebruikt maar daarbuiten lopen ze nu graag in de ren. Op het filmpje kijkt Fiep nog wat onwennig naar het gebeuren!

voor het eerst in de ren…

De eerste tandjes zijn nu ook doorgekomen en de pups zijn bijna afgespeend. Ze eten nu 5 keer op een dag een beetje vlees en drinken water/melk. Fiep gaat steeds minder in de werpkist liggen.

De pups eten gezamenlijk ‘uit de goot’, behalve Coco en Claartje die met wat meer aandacht eten en er dus langer over doen!

 

8 juli 2019

Alle ‘toekomstige baasjes’ zijn inmiddels voor de eerste keer op bezoek geweest en iedereen is erg enthousiast. De pups ontwikkelen zich razendsnel en groeien als kool! Regelmatig spelen de pups nu met elkaar en met moeder Fiep (zie filmpje)

Stoeien met Fiep…

3 juli 2019

Eergisteren de eerste stapjes…. (klik op onderstaande link)

De eerste stapjes…..

30 juni 2019

Weer wat nieuws te melden: de oogjes zijn afgelopen week open gegaan en de eerste stapjes naar het afspenen zijn gezet. Om Fiep wat rust te geven drinken ze zo nu en dan wat puppymelk van een schoteltje en morgen beginnen we met de eerste pap. Coco gedroeg zich als een ‘echte teckel’ door als enige te weigeren om van een schoteltje te drinken en zo haar eigen wil te tonen maar inmiddels heeft ze haar verzet opgegeven…..

De wereld buiten de werpkist verkennen is begonnen (zie foto’s)

 

22 juni 2019

Het ‘C’ nest is alweer ruim een week oud en het gaat nog steeds heel goed. Fiep is bijzonder zorgzaam en ligt het liefst dichtbij haar pups. De pups zitten nog in de neonatale periode, wat betekent dat hun leven alleen bestaat uit drinken en slapen (het liefst lekker tegen elkaar aan of tegen Fiep). Ze kunnen nog niet lopen, niet horen en de oogjes zijn ook nog gesloten. We denken dat de eersten over een paar dagen de nieuwe wereld om zich heen gaan verkennen. Ze hebben vaak ook nog wat extra warmte nodig en daarom hangt er een warmtelamp boven de werpkist (met de hitte de komende week zal dat niet nodig zijn). De groei is in het begin echt gigantisch. Bij hun geboorte varieerde de pups van 196 gram (Carel) tot 281 gram (Cees). Morgen zullen alle pups zo’n beetje in gewicht zijn verdubbeld, ze doen het allemaal dus geweldig!

14 juni 2019

Op 14 juni is het 2e nestje van Fiep geboren. Het zijn prachtige hondjes: 4 teven en 3 reutjes. Wij hebben het het ‘C’-nest genoemd, dit betekent dat alle namen met de letter ‘C’ beginnen. De teefjes heten: Claartje, Cilla, CoCo en Catootje, de reutjes: Cobus, Cees en Carel. Hierondere staan de eerste foto’s van dit nieuwe nest. De komende tijd volgt hier meer nieuws over dit nest en er worden regelmatig nieuwe foto’s bijgeplaatst.

net na de geboorte met z’n allen in een doos….

 

Hieronder staat informatie en staan foto’s van het ‘B’ nest van Fiep uit 2017

november 2018

In het najaar hebben we de 1e nestreünie gehouden. De honden en de baasjes hebben erg genoten. Het was fijn om te horen dat alle baasjes nog super blij en gelukkig zijn met hun hondje. Een foto-impressie van de dag staat hieronder (foto’s: AndreaRoell)

 

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

1 januari 2018

Hieronder wat recente foto’s die we ontvingen van de baasjes van onze pups.

Mollie met haar vriendin Fenna (labrador)
stoere Wyb
Bibi
Bibi
Meeko
Plukje
Pablo

17 oktober 2017

Afgelopen weekend zijn alle pups uitgevlogen! Alle nieuwe baasjes waren superblij dat ze hun eigen hondje mee naar huis konden nemen. Bruni (nu Pluk) woont nu in Amsterdam bij Andrea en Annemijn, Bikkel (nu Pablo) woont in Wijk aan Zee bij Daisy en Remy, Bommel (nu Wyb) woont in Oud-Beijerland bij Nelleke en Tjeerd, Bibi woont in Amsterdam bij Zusanna en Sjoerd, Belle (nu Meeko) woont vlak over de Belgische grens bij Frank en Sandra en de kinderen en Biene (nu Mollie) woont in Losser bij Maria, Hank, Sophie en Teun.

Wij wensen iedereen veel plezier (en geduld) met hun nieuwe huisgenootje!

Vlak voordat de eerste vertrok heb ik nog even een foto gemaakt: met z’n allen in een (te) klein mandje.

De eerste foto’s van de hondjes in de nieuwe omgeving zijn ook al binnen. Hieronder Pablo, Pluk, Mollie en Bibi (onderste foto).

8 oktober 2017

Vandaag voor het eerst met de pups naar het park geweest voor de ontmoeting met andere honden en voorbijgangers (met dank aan Joke en Henk). Ze vonden het geweldig! Voor de nieuwe baasjes komt de komst van de pup nu ook in zicht. Nog een weekje…

Filmpje: Voor het eerst in het park

4 oktober 2017

Afgelopen maandag zijn de pups naar de dierenarts geweest voor controle en de eerste inenting. De pups zijn gelukkig allemaal gezond verklaard. De reis er naar toe was wel een evenement voor de pups. Met z’n allen in de bench en voor het eerst in de auto. Op de heenweg was het een kabaal maar vanwege alle belevenissen en indrukken bij de dierenarts was het op de terugweg muisstil. De pups slapen nu minder en hebben meer behoefte aan beweging, de buitenren heb ik daarom maar wat vergroot. Ze vinden het heerlijk om buiten te spelen.

 

 

 

26 september 2017

De pups zijn nu ruim 5 weken en ze doen het nog steeds geweldig. Alle pupeigenaren zijn nu wezen kijken en iedereen was enthousiast. Nog 3 weken wachten en dan mogen ze verhuizen. Gisteren is de dame van de Raad van Beheer langs geweest en heeft de pups gechipt en er is DNA afgenomen. Ze hebben nu een nummer dat later in het paspoort komt te staan, ook de stambomen worden nu in orde gemaakt. Ondertussen vermaken de pups zich prima en hoewel Fiep het niet goed vindt dat ze nog bij haar komen drinken wil ze zo nu en dan wel fijn spelen met ze.

Filmpje: Fiep en de pups spelen buiten

Puzzle: wie begint waar en eindigt waar…???

20 september 2017

Er zijn inmiddels 4 toekomstige baasjes op bezoek geweest, ze hebben hun keuze gemaakt en iedereen was enthousiast. Eind van de week ontvangen we de resterende aanstaande baasjes. Vandaag scheen het zonnetje lekker en hebben we de buitenren geplaatst. De hondjes kunnen als het mooi weer is van buiten naar binnen lopen. Uit de foto blijkt dat de eerste stapjes, in al weer een nieuwe wereld, voorzichtig worden gezet.

15 september 2017

De pups groeien goed en zijn zeer levendig. Ze spelen steeds meer met elkaar, en soms gaat dat er best hardhandig (hardbekkig) aan toe maar dat hoort bij het leerproces. Komende week hopen wij en de pups de toekomstige baasjes en bazinnetjes te ontmoeten. 

12 september 2017

De afgelopen week hebben de pups weer een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Op dag 22 (4 september) zijn we begonnen met het voeren van puppymelk met rijstebloem. Dat was het eerste stapje op weg naar de overgang naar vast voedsel. De pups vonden het heerlijk, zoals blijkt uit de foto van Bommel. Neemt niet weg dat ze na het bordje graag nog een ‘slokkie-toe’ nemen van Fiep. Als het goed is blijft Fiep zeker nog 7 – 10 dagen melk geven en gelukkig gaat ook dat nog steeds goed. Sinds gisteren krijgen de pups door de pap ook wat vers vlees gemengd zodat ze daar al vast aan kunnen wennen. Zoals uit het filmpje (2) blijkt gaat dat er ook goed in.

De werpkist werd langzamerhand ook wat krapjes zodat we aansluitend een puppyren hebben geplaatst in de kamer. De pups maakten direct gebruik van de extra ruimte hoewel de eerste stapjes nog wel wat wankel waren, gelukkig was Fiep er om toezicht te houden (zie filmpje 3).

filmpje 3: De eerste stapjes buiten de werpkist….

filmpje 2: voor de eerste keer pap met vlees…mmm lekker….

 

 

 

 

Filmpje 1: een kijkje in de werpkist..

3 september 2017

de oogjes zijn open

De oogjes van Biene en Belle gingen voor het eerst open op 31 augustus, de anderen volgden een dag later. Eindelijk kunnen ze de wereld om zich heen waarnemen. De pups groeien nog steeds geweldig en Fiep  is heel zorgzaam, ze doet het geweldig voor een eerste nestje.  Belle en Biene zijn verwikkeld in een strijd wie de zwaarste is. Gisteren en eergisteren was dat Biene vandaag Belle weer.  Als het goed is duurt het nog een weekje en dan kunnen ze lopen en krijgen ze hun eerste pap.

27 augustus 2017

Een week oud

Vandaag vieren de pups hun eerste week. Het is prachtig om te zien al die pups in de werpkist. Wat worden ze mooi!

Op de voorgrond: Belle en Biene aan het drinken

 

 

24 augustus 2017

Het gaat gelukkig goed

Na 3 dagen weer even een update. Alle pups doen het goed en Fiep werpt zich op als een zorgzame moeder, ze verlaat het nest alleen voor een sanitaire stop of om even de benen te strekken in de tuin. Ook in de nacht houden we de boel zoveel mogelijk in de gaten. Stanneke en ik werken in ‘ploegendienst’. De eerste helft van de nacht slaap ik beneden en daarna komt zij me aflossen, of andersom. We slapen dan tussen het gepiep en gesmak zal ik maar zeggen en grijpen zo nodig in als er een te veel in de verdrukking komt. Daarnaast moet Fiep zeker 2 keer per nacht naar buiten voor een plasje of een poepje, niet zo gek natuurlijk als je zeker 3 keer zoveel eet als normaal.

Ook nog even een foto-update.

 

 

21 augustus 2017

Het ‘B’ nest is geboren

Gisteren, zondag 20 augustus, is onze Fiep bevallen en dat was exact op de uitgerekende dag. De weeën begonnen al de dag er voor. Uiteindelijk werd het best een zware bevalling met meer dan 18 uur weeën en wat ons betreft een slapeloze nacht. Op zondagmorgen vroeg begonnen de persweeën en binnen 4,5 uur heeft Fiep 6 prachtige teckelpups geworpen en die fase ging gelukkig best wel weer snel.

Een kort verslag van de laatste fase:

6.51 uur: Na een paar krachtige weeën wordt de eerste pup geboren: een rood reutje van 228 gram, we noemen hem Bikkel. Fiep ging direct aan de slag met het schoonlikken van de pup. We merkten wel dat ze het allemaal wel een beetje vreemd vond. ‘wat overkomt mij nu’

7.19 uur: Best snel daarna volgt een rode teef van 200 gram, Bruni. Fiep neemt vervolgens ruim de tijd om wat op adem te komen. De 2 pups gaan direct op zoek naar de tepels van Fiep en de eerste slokjes worden afgetapt;

8.58 uur: De geboorte van een flinke black-and-tan teef van 261 gram, zij krijgt de naam Biene mee;

9.30 uur: Na een half uurtje volgt een donker rood reutje van 271 gram, hij heet Bommel;

10.17 uur: Drie kwartier later volgt een donkere wildkleur teef van 265 gram, haar naam is Belle. We dachten dat het daarna klaar was en Fiep blijkbaar ook, want ze ging heerlijk ontspannen liggen terwijl de 5 pups lekker aan het drinken waren. Fiep had niet eens in de gaten dat er nog een kwam en we moesten haar laten zien dat het echt zo was, pas toen begon ze te likken en het vlies open te breken.

11.15 uur: De geboorte van een rode teef van 256 gram, zij heet Bibi, het stel is compleet!

De eerste nacht verloopt rustig, Fiep heeft direct flinke trek en daar zijn we blij mee want de komende weken wordt er heel wat van haar gevraagd.

De eerste foto’s:

hoe lang nog…

 

heb ik dat mooi gedaan of niet…?

 

Onderonsje met de jongste telg Bibi, nog niet eens droog achter de oren…

 

het hele stel op een rij, van l naar r: Bibi, Bommel, Bruni, Biene, Bikkel en Belle