Pups

1 januari 2018

Hieronder wat recente foto’s die we ontvingen van de baasjes van onze pups.

Mollie met haar vriendin Fenna (labrador)
stoere Wyb
Bibi
Bibi
Meeko
Plukje
Pablo

17 oktober 2017

Afgelopen weekend zijn alle pups uitgevlogen! Alle nieuwe baasjes waren superblij dat ze hun eigen hondje mee naar huis konden nemen. Bruni (nu Pluk) woont nu in Amsterdam bij Andrea en Annemijn, Bikkel (nu Pablo) woont in Wijk aan Zee bij Daisy en Remy, Bommel (nu Wyb) woont in Oud-Beijerland bij Nelleke en Tjeerd, Bibi woont in Amsterdam bij Zusanna en Sjoerd, Belle (nu Meeko) woont vlak over de Belgische grens bij Frank en Sandra en de kinderen en Biene (nu Mollie) woont in Losser bij Maria, Hank, Sophie en Teun.

Wij wensen iedereen veel plezier (en geduld) met hun nieuwe huisgenootje!

Vlak voordat de eerste vertrok heb ik nog even een foto gemaakt: met z’n allen in een (te) klein mandje.

De eerste foto’s van de hondjes in de nieuwe omgeving zijn ook al binnen. Hieronder Pablo, Pluk, Mollie en Bibi (onderste foto).

8 oktober 2017

Vandaag voor het eerst met de pups naar het park geweest voor de ontmoeting met andere honden en voorbijgangers (met dank aan Joke en Henk). Ze vonden het geweldig! Voor de nieuwe baasjes komt de komst van de pup nu ook in zicht. Nog een weekje…

Filmpje: Voor het eerst in het park

4 oktober 2017

Afgelopen maandag zijn de pups naar de dierenarts geweest voor controle en de eerste inenting. De pups zijn gelukkig allemaal gezond verklaard. De reis er naar toe was wel een evenement voor de pups. Met z’n allen in de bench en voor het eerst in de auto. Op de heenweg was het een kabaal maar vanwege alle belevenissen en indrukken bij de dierenarts was het op de terugweg muisstil. De pups slapen nu minder en hebben meer behoefte aan beweging, de buitenren heb ik daarom maar wat vergroot. Ze vinden het heerlijk om buiten te spelen.

 

 

 

26 september 2017

De pups zijn nu ruim 5 weken en ze doen het nog steeds geweldig. Alle pupeigenaren zijn nu wezen kijken en iedereen was enthousiast. Nog 3 weken wachten en dan mogen ze verhuizen. Gisteren is de dame van de Raad van Beheer langs geweest en heeft de pups gechipt en er is DNA afgenomen. Ze hebben nu een nummer dat later in het paspoort komt te staan, ook de stambomen worden nu in orde gemaakt. Ondertussen vermaken de pups zich prima en hoewel Fiep het niet goed vindt dat ze nog bij haar komen drinken wil ze zo nu en dan wel fijn spelen met ze.

Filmpje: Fiep en de pups spelen buiten

Puzzle: wie begint waar en eindigt waar…???

20 september 2017

Er zijn inmiddels 4 toekomstige baasjes op bezoek geweest, ze hebben hun keuze gemaakt en iedereen was enthousiast. Eind van de week ontvangen we de resterende aanstaande baasjes. Vandaag scheen het zonnetje lekker en hebben we de buitenren geplaatst. De hondjes kunnen als het mooi weer is van buiten naar binnen lopen. Uit de foto blijkt dat de eerste stapjes, in al weer een nieuwe wereld, voorzichtig worden gezet.

15 september 2017

De pups groeien goed en zijn zeer levendig. Ze spelen steeds meer met elkaar, en soms gaat dat er best hardhandig (hardbekkig) aan toe maar dat hoort bij het leerproces. Komende week hopen wij en de pups de toekomstige baasjes en bazinnetjes te ontmoeten. 

12 september 2017

De afgelopen week hebben de pups weer een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Op dag 22 (4 september) zijn we begonnen met het voeren van puppymelk met rijstebloem. Dat was het eerste stapje op weg naar de overgang naar vast voedsel. De pups vonden het heerlijk, zoals blijkt uit de foto van Bommel. Neemt niet weg dat ze na het bordje graag nog een ‘slokkie-toe’ nemen van Fiep. Als het goed is blijft Fiep zeker nog 7 – 10 dagen melk geven en gelukkig gaat ook dat nog steeds goed. Sinds gisteren krijgen de pups door de pap ook wat vers vlees gemengd zodat ze daar al vast aan kunnen wennen. Zoals uit het filmpje (2) blijkt gaat dat er ook goed in.

De werpkist werd langzamerhand ook wat krapjes zodat we aansluitend een puppyren hebben geplaatst in de kamer. De pups maakten direct gebruik van de extra ruimte hoewel de eerste stapjes nog wel wat wankel waren, gelukkig was Fiep er om toezicht te houden (zie filmpje 3).

filmpje 3: De eerste stapjes buiten de werpkist….

filmpje 2: voor de eerste keer pap met vlees…mmm lekker….

 

 

 

 

Filmpje 1: een kijkje in de werpkist..

3 september 2017

de oogjes zijn open

De oogjes van Biene en Belle gingen voor het eerst open op 31 augustus, de anderen volgden een dag later. Eindelijk kunnen ze de wereld om zich heen waarnemen. De pups groeien nog steeds geweldig en Fiep  is heel zorgzaam, ze doet het geweldig voor een eerste nestje.  Belle en Biene zijn verwikkeld in een strijd wie de zwaarste is. Gisteren en eergisteren was dat Biene vandaag Belle weer.  Als het goed is duurt het nog een weekje en dan kunnen ze lopen en krijgen ze hun eerste pap.

27 augustus 2017

Een week oud

Vandaag vieren de pups hun eerste week. Het is prachtig om te zien al die pups in de werpkist. Wat worden ze mooi!

Op de voorgrond: Belle en Biene aan het drinken

 

 

24 augustus 2017

Het gaat gelukkig goed

Na 3 dagen weer even een update. Alle pups doen het goed en Fiep werpt zich op als een zorgzame moeder, ze verlaat het nest alleen voor een sanitaire stop of om even de benen te strekken in de tuin. Ook in de nacht houden we de boel zoveel mogelijk in de gaten. Stanneke en ik werken in ‘ploegendienst’. De eerste helft van de nacht slaap ik beneden en daarna komt zij me aflossen, of andersom. We slapen dan tussen het gepiep en gesmak zal ik maar zeggen en grijpen zo nodig in als er een te veel in de verdrukking komt. Daarnaast moet Fiep zeker 2 keer per nacht naar buiten voor een plasje of een poepje, niet zo gek natuurlijk als je zeker 3 keer zoveel eet als normaal.

Ook nog even een foto-update.

 

 

21 augustus 2017

Het ‘B’ nest is geboren

Gisteren, zondag 20 augustus, is onze Fiep bevallen en dat was exact op de uitgerekende dag. De weeën begonnen al de dag er voor. Uiteindelijk werd het best een zware bevalling met meer dan 18 uur weeën en wat ons betreft een slapeloze nacht. Op zondagmorgen vroeg begonnen de persweeën en binnen 4,5 uur heeft Fiep 6 prachtige teckelpups geworpen en die fase ging gelukkig best wel weer snel.

Een kort verslag van de laatste fase:

6.51 uur: Na een paar krachtige weeën wordt de eerste pup geboren: een rood reutje van 228 gram, we noemen hem Bikkel. Fiep ging direct aan de slag met het schoonlikken van de pup. We merkten wel dat ze het allemaal wel een beetje vreemd vond. ‘wat overkomt mij nu’

7.19 uur: Best snel daarna volgt een rode teef van 200 gram, Bruni. Fiep neemt vervolgens ruim de tijd om wat op adem te komen. De 2 pups gaan direct op zoek naar de tepels van Fiep en de eerste slokjes worden afgetapt;

8.58 uur: De geboorte van een flinke black-and-tan teef van 261 gram, zij krijgt de naam Biene mee;

9.30 uur: Na een half uurtje volgt een donker rood reutje van 271 gram, hij heet Bommel;

10.17 uur: Drie kwartier later volgt een donkere wildkleur teef van 265 gram, haar naam is Belle. We dachten dat het daarna klaar was en Fiep blijkbaar ook, want ze ging heerlijk ontspannen liggen terwijl de 5 pups lekker aan het drinken waren. Fiep had niet eens in de gaten dat er nog een kwam en we moesten haar laten zien dat het echt zo was, pas toen begon ze te likken en het vlies open te breken.

11.15 uur: De geboorte van een rode teef van 256 gram, zij heet Bibi, het stel is compleet!

De eerste nacht verloopt rustig, Fiep heeft direct flinke trek en daar zijn we blij mee want de komende weken wordt er heel wat van haar gevraagd.

De eerste foto’s:

hoe lang nog…

 

heb ik dat mooi gedaan of niet…?

 

Onderonsje met de jongste telg Bibi, nog niet eens droog achter de oren…

 

het hele stel op een rij, van l naar r: Bibi, Bommel, Bruni, Biene, Bikkel en Belle