Over ons

Nadat de wildkleur standaard ruwhaarteckel Teckel Trail Marina (Fiep) in 2015 als puppy bij ons is komen wonen zijn we aangestoken door het ‘teckelvirus’. Fiep is een lieve standaard ruwhaarteckel met een stabiel karakter. Heel aanhankelijk maar ook eigenzinnig, het blijft tenslotte een teckel! Altijd vrolijk en iedere dag weer zin in het leven!

Het leek ons al snel leuk om zo nu en dan een nestje met Fiep te fokken. Ons doel is om vooral op karakter, uiterlijk en gezondheid te fokken. Daarbij hebben we bewust de keuze gemaakt om alle regels te volgen die zijn vastgesteld door de Teckelvereniging. Dit betekent onder andere dat we voor onze pups werken met een koopovereenkomst zoals vastgesteld door de vereniging en dat Fiep aantoonbaar vrij is van de oogziektes PRA, Caract en Distichitas.

Onze kennel, die is geregistreerd bij de Raad van Beheer, is kleinschalig waardoor we alle aandacht aan de pups kunnen schenken. We bezitten de nodige kennis die hoort bij de opleiding KK1 (Kynologische Kennis). Uiteraard groeien onze pups op in huiselijke kring en worden ze goed gesocialiseerd voordat ze naar de nieuwe baasjes gaan. De pups krijgen een garantiebewijs mee die is opgesteld door de Nederlandse Teckel Vereniging (NTC).

Fiep heeft op diverse shows de kwalificatie ‘zeer goed’en ‘uitmuntend’ behaald.

Hugo en Stanneke Pijl

-op de achtergrond zie je de pootafdruk van onze teckel en de voetafdruk van het baasje in het zand-