Nieuws

27 november 2019

Na 2 nestjes van onze Fiep hebben we besloten om te stoppen met fokken. Fiep heeft met in totaal 13 pups haar best gedaan. Alle baasjes zijn nog steeds superblij met hun pup en het gaat nog steeds goed met ze. Helaas ontvingen we een tijdje geleden het droevige nieuws dat Pluk uit het eerste nest is overleden als gevolg van een verkeersongeval.

26 juni 2019

Inmiddels zijn alle pups in principe besproken. Iedereen is heel enthousiast en kijkt uit naar het eerste bezoek aan het nest. In beperkte mate kunnen wij nog belangstellenden op een reservelijst zetten. Neem daarvoor contact met ons op.

14 juni 2019

Vandaag zijn 7 prachtige pups geboren, 4 teefjes en 3 reutjes. Alle pups zijn wildkleurig. De bevalling ging niet van een ‘leien dakje’. Gisterenmiddag, avond en nacht heeft Fiep bijna voortdurend voorbereidende weeën gehad.  Uiteindelijk bleven de persweeën uit waarna de dierenarts adviseerde om een keizersnede uit te voeren. Vervolgens werden we rond 11.30 uur verblijd met 7 geweldige pups. Jammer was dat Fiep de bevalling niet zelf heeft meegemaakt maar nadat ze was bijgekomen uit de narcose accepteerde ze de pups onmiddellijk. Ze verzorgt de pups geweldig en is niet meer weg te slaan van haar kroost. Ze gunt zich zelfs geen tijd om haar behoefte te doen. We zijn supertrots op haar. Meer nieuws en foto’s van dit  C – nest vindt u onder ‘pups’.

9 mei 2019

Vandaag is door middel van een echo vast komen te staan dat Fiep drachtig is. Dit betekent dat het nu zeker is. De pups worden rond 14 juni 2019 verwacht. Met Fiep gaat ondertussen alles goed en ze is best nog wel actief.

14 april 2019

Onze Fiep is afgelopen week gedekt door Qno vd Blanckenhoef uit Terschuur. Qno is een bijzonder mooie reu die op meerdere shows de score ‘uitmuntend’ heeft behaald en het zelfs heeft geschopt tot Nederlands Jeugdkampioen. Hij ziet er niet  alleen fraai uit maar hij heeft ook een mooi karakter. Uit deze combinatie zijn mooie (wildkleur) pups te verwachten. De pups worden medio juni verwacht. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hieronder en paar foto’s van Qno.

1 januari 2018

We kijken terug op 2017, een jaar waarin onze Fiep haar eerste nestje heeft gekregen. Het is inmiddels al weer 2 maanden geleden dat alle pups zijn uitgevlogen. Alle pupkopers zijn nog steeds heel blij met hun eigen hondje. Stuk voor stuk zijn het stabiele, lieve en slimme hondjes die er ook nog mooi uitzien. Zie voor meer info en foto’s onder ‘pups’. Iedereen wensen wij op deze eerste dag van het jaar het allerbeste voor 2018


portret van Fiep gemaakt door Andrea Roell, gespecialiseerd in het maken van schilderijen van dieren

20 augustus 2017

Vandaag is Fiep bevallen van 6 gezonde en mooie pups. Vanaf nu is het actuele nieuws rond dit nestje te vinden onder het kopje ‘pups’.

13 augustus 2017

De laatste week

Met Fiep gaat gelukkig alles nog steeds goed. Ze wordt wel trager en dikker, maar dat hoort er natuurlijk bij. Haar buikje komt nu bijna tot aan de grond…Het eten gaat in wat kleinere porties, nu 4 keer op een dag. Je ziet dat het zwaar begint te worden voor haar. Wij hopen dat de geboorte over een week plaatsvindt maar het kan ook nog een paar dagen langer duren.  Om al vast te wennen hebben we in huis inmiddels de werpkist al neergezet. Gelukkig ligt ze er nu al graag in.

 

31 juli 2017

Lekker lui

Vandaag weer naar de dierenarts geweest voor een echo. We hebben gezien dat er zeker 5 pups te verwachten zijn en dat is mooi. Ondertussen heeft Fiep wat minder zin in een wandeling en neemt ze regelmatig haar gemak in huis of in de tuin. Dat is zeer verstandig op weg naar de aanstaande bevalling! Op de foto is te zien dat haar buikje al lekker bol wordt.

17 juli 2017

Echt drachtig

Vandaag zijn we met Fiep naar de dierenarts geweest en die heeft aangegeven dat het zeker is dat Fiep drachtig is. Een mooi bericht maar eigenlijk wisten we het al. Fiep doet het wat rustiger aan en haar tepels zijn wat gegroeid. Op deze site houden we je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

23 juni 2017

Goed nieuws

Een paar weken geleden is Fiep loops geworden en ze is deze week gedekt door ‘Earl von den Königstannen’ van de NTC-kennel ‘van de Hindeberg’ uit Eerbeek. Earl is een bijzonder mooie rode ruwhaar teckel die inmiddels de nodige nationale en internationale prijzen heeft gewonnen. Earl is onder andere Nederlands Jeugdkampioen 2017 en dat bewijst zijn kwaliteit. Hij heeft een open en vriendelijk karakter en een uitstekende beharing. Wij verwachten dat uit de combinatie met onze Fiep bijzonder mooie  pups zullen voortkomen. Over een paar weken weten we of Fiep echt drachtig is. Zo ja, dan worden de pups rond 20 augustus 2017 geboren.

Earl
13 april 2017

Voor en na

Om de vacht goed en mooi te houden is het nodig om de vacht van een ruwhaar teckel een paar keer per jaar te (laten) plukken. Fiep is vandaag naar ‘de kapper’ geweest en ze kan nu weer fris  het voorjaar in.

Zie het verschil voor en na!