Nieuws

20 augustus 2017

Vandaag is Fiep bevallen van 6 gezonde en mooie pups. Vanaf nu is het actuele nieuws rond dit nestje te vinden onder het kopje ‘pups’.

13 augustus 2017

De laatste week

Met Fiep gaat gelukkig alles nog steeds goed. Ze wordt wel trager en dikker, maar dat hoort er natuurlijk bij. Haar buikje komt nu bijna tot aan de grond…Het eten gaat in wat kleinere porties, nu 4 keer op een dag. Je ziet dat het zwaar begint te worden voor haar. Wij hopen dat de geboorte over een week plaatsvindt maar het kan ook nog een paar dagen langer duren.  Om al vast te wennen hebben we in huis inmiddels de werpkist al neergezet. Gelukkig ligt ze er nu al graag in.

 

31 juli 2017

Lekker lui

Vandaag weer naar de dierenarts geweest voor een echo. We hebben gezien dat er zeker 5 pups te verwachten zijn en dat is mooi. Ondertussen heeft Fiep wat minder zin in een wandeling en neemt ze regelmatig haar gemak in huis of in de tuin. Dat is zeer verstandig op weg naar de aanstaande bevalling! Op de foto is te zien dat haar buikje al lekker bol wordt.

17 juli 2017

Echt drachtig

Vandaag zijn we met Fiep naar de dierenarts geweest en die heeft aangegeven dat het zeker is dat Fiep drachtig is. Een mooi bericht maar eigenlijk wisten we het al. Fiep doet het wat rustiger aan en haar tepels zijn wat gegroeid. Op deze site houden we je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

23 juni 2017

Goed nieuws

Een paar weken geleden is Fiep loops geworden en ze is deze week gedekt door ‘Earl von den Königstannen’ van de NTC-kennel ‘van de Hindeberg’ uit Eerbeek. Earl is een bijzonder mooie rode ruwhaar teckel die inmiddels de nodige nationale en internationale prijzen heeft gewonnen. Earl is onder andere Nederlands Jeugdkampioen 2017 en dat bewijst zijn kwaliteit. Hij heeft een open en vriendelijk karakter en een uitstekende beharing. Wij verwachten dat uit de combinatie met onze Fiep bijzonder mooie  pups zullen voortkomen. Over een paar weken weten we of Fiep echt drachtig is. Zo ja, dan worden de pups rond 20 augustus 2017 geboren.

Earl
13 april 2017

Voor en na

Om de vacht goed en mooi te houden is het nodig om de vacht van een ruwhaar teckel een paar keer per jaar te (laten) plukken. Fiep is vandaag naar ‘de kapper’ geweest en ze kan nu weer fris  het voorjaar in.

Zie het verschil voor en na!